Ingrediente
- Blat:
- 10 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 5 linguri de ulei ( floarea soarelui)
- 2 lingurite praf de copt
- Crema:
- ½ blat copt, racit si faramitat
- 200 gr unt ( sau margarina)
- 200 gr nuci macinate ( alune, migdale, macademia…etc)
- 4-6 linguri de cacao
- 6 linguri de zahar ( poti pune mai mult daca vrei mai dulce)
- 1 sticluta esenta de rom ( Cosseli superesenta, Cosmin superesenta)
- 2 linguri de rom negru
- 6 linguri gem de caise
- Apa
- Glazura:
- glazura instant de ciocolata neagra
Mod de preparare
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana spuma e teapana. Se adauga galbenbusurile si uleiul amestecand cu un tel. Se adauga faina amestecat cu praf de copt. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 minute pe treapta minima a cuptorului cu gaz. Faceti proba scobitorii. Blatul copt se raceste si se taie in doua transversal.
Crema:
Jumatatea (superioara) de blat maruntita se amesteca cu restul ingredientelor. Se completeaza cu apa pana la omogenizare. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia. Crema trebuie sa aiba consistenta si sa nu curga.
Asezare :
Blatul ramas se insiropeaza cu apa amestecata cu rom. Poti pune zahar in sirop dar va fi foarte dulce.
Crema se aseaza peste blat si se da la rece 30 de minute.
Se scoate din frigider si de glazureaza.
Se pune in frigider pentru inca 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu Rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|