Ingrediente
- 3 foi :
- 500 g făină
- 120 g zahăr pudră
- 175 g unt/margarină
- 3 gălbenuşuri
- cca. 5 linguri cu smântână (Albalact)
- 1 pliculeţ praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- Crema :
- 100 ml lapte
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri gem de caise/piersici
- 1 plic zahăr pudră vanilat
- 100 g unt/margarină
- 1 fiolă esenţă de rom
- Glazura :
- 3 albuşuri
- 3 linguri cu vârf cu zahăr
- ciocolată rasă
Mod de preparare
Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat consistent, care nu se lipeşte de mâini). Se cântăreşte, apoi se împarte în trei.
Se coc foile pe fundul tăvii 25/35 cm uns cu unt/margarină cam 10-12 minute. Se dau la răcit.
O foaie o folosim pentru umplutură. Se rupe în bucăţi, apoi deasupra se stropeşte cu lapte, apoi se adaugă esenţa de rom, untul moale (nu lichid!), zahăr, gem şi cacao. Se amestecă mai uşor, astfel încât să rămână şi bucăţele mai mari, că se vede frumos la tăiat.
Montare (în aceeaşi tavă pe care am copt foile) : foaie, toată umplutura bine nivelată, foaia a doua ,glazura ( la baie marină se bat albuşurile spumă tare cu zahărul) şi deasupra se presară ciocolată rasă.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la rece până a doua zi când se porţionează.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|