Prajitura cu foaie zdrobita

Postat de timea in Prajituri
29 Dec 2012 | 43781 vizualizari
Prajitura cu foaie zdrobita

Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des. E partial prajitura Kati, am modifica doar glazura.

Ingrediente

  • Pentru foi (3)
  • 400-450 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 1 foaie zdrobita
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • 1/2 pachet unt (125 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura (eu nu am facut cea clasica cu spuma de albus)
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • o lingurita unt
  • Pentru ornat
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.

Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.

Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.

Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma. 

Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.

Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.

In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.

Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie zdrobita " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foaie zdrobita

Postat de mimmi

Prajitura cu foaie zdrobita

Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi. Se lasa la racit. Pentru crema:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2012, 17:11
la 29.12.2012, 17:18
la 29.12.2012, 17:20
Si eu o faceam foarte des
la 29.12.2012, 17:21
Dana , Motan
la 29.12.2012, 17:23
Buni si noi o faceam des cand eram acasa la mama...apoi eu satula fiind de ele am inceput sa fac prajituri noi si combinatii de ale mele . Acu mi s-a facut dor de cele clasice

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking