Prajitura Kati

Postat de cristeena20 in Prajituri
28 Apr 2014 | 14742 vizualizari
Prajitura Kati

Am reteta asta de cand ma stiu..din copilarie si mereu am denumit-o asa...e usor de facut , faramicioasa si buna la gust..

Ingrediente

  • Foile (3)
  • - 2 cani de faina
  • - 6 linguri de zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lta bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - 125 gr unt
  • - 2 linguri untura
  • - putin lapte
  • Crema:
  • - o foaie faramitata
  • - 125 gr margarina
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 4-5 linguri gem acrisor
  • - esenta de rom
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru ornat:
  • 3 albusuri ,
  • 6 linguri zahar,
  • ciocolata razuita

Mod de preparare

Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi  pe dosul tavii unse si presarate cu faina. 

Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim adauga cativa biscuiti zdrobiti. Adaugam restul ingredientelor si amestecam. Umplem cele 2 foi ramase si lasam acoperita prajitura cateva ore (sau pana a doua zi). 

- Batem albusurile spuma cu zaharul pe aburi si punem deasupra prajiturii. Deasupra de poate pudra cuc acao sau razui ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Kati

Postat de mirela0911

Prajitura Kati

Foile: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga untura, coaja rasa de lamaie, amoniacul stins, gălbenușurile si smantana. Se amesteca ingredientele apoi se rastoarna totul...

Citeste continuarea

Prăjitură Kati

Postat de madi_marin

Prăjitură Kati

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 12:11
tare buna
la 28.04.2014, 12:14
Fata buna Kati asta!!
la 28.04.2014, 12:16
Buna prajitura! Deumlt nu am mai facut/ mancat asa ceva!
la 28.04.2014, 12:20
bunaaaaaaaaaa
la 28.04.2014, 12:28

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking