Cosulete cu gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
16 Sep 2014 | 10638 vizualizari
Cosulete cu gem

Blat de tarta fraged, gemul preferat.... in cazul meu de prune brumarii, combinate intr-un desert delicios de toamna...se prepara extrem de rapid, fara timpi de asteptare prea mari , cosuletele pot fi umplute si cu fructe sau crema de vanilie....il recomand cu drag!

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 gr unt( gras 85%)
  • 200 gr faina + 15 gr( in jur de o lingura cu varf) + o mana de faina pentru infainat
  • un ou maricel
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un varf de cutit de praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • gemul favorit( eu am pus de prune)
  • hartiute si forme din silicon pentru tarte

Mod de preparare

Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute. 

Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul  rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful de copt, se framanta bine si la sfarsit se mai adauga o lingura de faina, acum vom constata ca nu se mai lipeste de mana deci este gata.

Vom rupe din aluat 14 bilute de dimensiunea unei mingii de ping pong, apoi pe o suprafata usor infainata le vom intinde cu mana si le vom aseza in hartiute, apoi in cele de silicon.( Daca aveti alta idee aplicati-o :)) In acest moment le vom umple cu gem.

Coacem  cosuletele pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.

Scoatem cosuletele de la cuptor si le lasam la racit, numai dupa aceea le vom transfera pe un platou. ( Daca procedam altfel  blatul foarte fraged se va rupe usor).

Sunt gata de mancat si sunt extrem de delicioase! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe....

Citeste continuarea

Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi

Postat de Veronica22

Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi

Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2014, 18:30
cat de frumoase sunt
la 16.09.2014, 18:33
Ce frumoase sunt !
la 16.09.2014, 18:35
neaparat gust si eu un cosulet tare frumoase sunt!
la 16.09.2014, 18:36
Adele scumpa fata, multumesc!
la 16.09.2014, 18:36
Cleme, leutul meu drag...multumesc!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking