Ingrediente
- 500 g faina
- 150 g zahar tos
- 150 g margarina(untura)
- 3 galbenusuri
- 1praf de copt
- lapte
- 3 linguri cacao
- 2 linguri gem de prune(caise)
- 150 g zahar farin
- 150 g unt/margarina
- esenta de rom
Mod de preparare
Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.
Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).
O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.
Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|