Ingrediente
- Pentru blat ai nevoie de:
- 750 g faina
- 2 pachete unt - 400 g total
- 3 oua
- 200 g zahar
- 2-3 linguri cu smantana
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie
- Pentru crema ai nevoie de:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 1 zahar vanilat
- 150 g nuca macinata
- intre blat si crema se intinde continutul unui borcan(370g) gem de caise.
Mod de preparare
Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.
Pentru crema batem 2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de la blat, la care adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma tare punem pe rand 2 galbenusuri iar la sfarsit nuca macinata si zaharul vanilat. Dam crema la rece timp de 15 min.
Acum vine partea cea usoara. Impartim aluatul asa: 3 sferturi blat si un sfert grilaj.
Punem hartie de copt in tava (de 25x35 cm) si intindem aluatul in grosime de cca 1 cm. , apoi luam o spatula si intindem gemul. A treia operatie este intinderea cremei. Dupa aceea facem o foaie din sfertul de aluat si taiem fasii late de cca 1 cm pe care le asezam peste crema in forma de grilaj.Dam prajitura la cuptor pentru 30 min.
O taiem rece dupa ce am pudrat-o cu zahar .Un deliciu.
POFTA INTERESANTA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura EDITH" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|