Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Postat de eumimi in Prajituri
10 Dec 2019 | 1196 vizualizari
Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Delicioasa si rapida, asa cum imi place mie!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte
  • 200 ml Creme Patisserie de la Meggle + 4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri gem de caise
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 100 g nuca coapta si maruntita.

Mod de preparare

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.

Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.

Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.

Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert prajitura cu nuca si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si caramel

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.12.2019, 14:01
la 10.12.2019, 14:14
la 10.12.2019, 14:16
la 10.12.2019, 14:17
O combinatie delicioasa !
la 10.12.2019, 15:07
Multumesc!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking