Desert prajitura cu mascarpone si visine

Postat de MotanLaOale in Prajituri
17 Iun 2015 | 16631 vizualizari
Desert prajitura cu mascarpone si visine

Trebuia sa-mi inving teama de gelatina, odata si odata. A iesit foarte buna.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare

Crema:

  • 500 g mascarpone Delaco (2 cutii)
  • 300 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 400 g visine

Sirop:

  • zeama de visine
  • apa
  • 3-4 linguri zahar

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade.

Se lasa se se raceasca si se taie in doua. Visinele se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Crema: Se pune gelatina la inmuiat in apa. Se mixeaza mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Se adauga gelatina topita si visinele si se amesteca.

Sirop: Din zeama lasata de visine cu apa si zahar se face un sirop care se lasa la racit.

Asamblare: Se tapeteaza tava in care am facut blatul cu folie alimentara si se pune prima jumatate de blat. Se insiropeaza moderat cu siropul rece. Se pune crema si se niveleaza. Se pun visinele scurse bine. Se pune cealalta jumatate de blat, se insiropeaza, se strange folia deasupra si se pune in frigider pentru 3-4 ore.

Glazura: Se pune smantana pe foc, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se adauga untul si se omogenizeaza.

Se scoate prajitura din frigider, se scoate din folie si se glazureaza.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...

Citeste continuarea

Desert prajitura Ramasita

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Ramasita

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.06.2015, 12:32
Ce bine arata! Delicioasa!
la 17.06.2015, 12:35
O bunatate!!
la 17.06.2015, 12:37
cum imi place mie
la 17.06.2015, 12:37
patratele perfecte
la 17.06.2015, 12:40
ce bine arata

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking