Ingrediente
- 1 măr
- 1 ou
- un praf de sare
- esenţă de vanilie
- 60 g zahăr
- 150 ml lapte
- 60 ml ulei vegetal
- 8 g praf de copt
- 150 g făină
- 1 linguriţă cu oţet
- unt pentru uns tigaia
- 1 lingură cu zahăr
Mod de preparare
Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie.
Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După ce compoziţia s-a albit, iar zahărul s-a topit, se adaugă uleiul în fir subţire şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă laptele. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Cu un tel se amestecă până când făina este încorporată. La final, se adaugă oţetul.
Compoziţia se toarnă peste mere şi se nivelează uşor. Prăjitura se pune la foc mic, acoperită cu un capac, timp de 20 de minute. După ce timpul s-a scurs, prăjitura se răstoarnă pe o farfurie. Se serveşte pudrată cu zahăr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|