Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie

Postat de cristina1985 in Prajituri
1 Oct 2017 | 6774 vizualizari
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 150 g mac nemacinat
  • 150 g zahar
  • 4 lg faina
  • un praf de copt (10g)
  • 5 mere potrivite
  • 7 lg zahar
  • 50 unt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 300 g unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Decor:
  • 20 biscuiti mari
  • 200 ml apa
  • 3 lg Inka
  • 4 lingurite zahar
  • 150 g ciocolata neagra rasa (sau ornamente ciocolata)
  • 3 lg lapte

Mod de preparare

Blat:

Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si bucatele de unt.

Se bat albusurile spuma (galbenusurile le pastram pentru crema), apoi se adauga zaharul in ploaie, amestecand cu telul sau mixerul. Urmeaza macul nemacinat si faina, praful de copt cernute. Se pune aluatul peste mere si se introduce in cuptorul preincalzit, circa 25 minute (sau pana este gata- eu am tinut mai mult, dar depinde de cuptor).

Cand scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam, punand o tava de aceeasi dimensiune sau mai mare deasupra. O intoarcem repede, pentru ca merele au lasat zeama. Astfel vom aveam blat de mac si mere deasupra.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul pana devine o pasta. Se dilueaza cu putin lapte, iar restul se pune la fiert, intr-un vas cu pereti grosi. Cand a fiert laptele, se adauga crema de oua si se amesteca continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 10 minute. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.

Se pune la racit oala cu crema, intr-un alt vas cu apa rece si se lasa vreo 30 minute sau pana se raceste complet. Apoi se amesteca untul la temperatura camerei si se pune treptat din crema, pana o incorporati pe toata. Se intinde crema peste prajitura.

Sirop:

Se fierb 200 ml apa cu Inka si zahar, pana acesta se topeste. Se insiropeaza biscuitii si se asaza unul langa celalat, peste crema.

Glazura:

Se topeste 100 g ciocolata in 3-4 lg lapte.

Se toarna repede glazura peste biscuiti, pentru a nu se intari. Se orneaza cu restul de ciocolata rasa sau cu ornamente ciocolata.

Se tine la frigider minim 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de Oana

Desert placinta cu branza si stafide

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa,...

Citeste continuarea

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede

Cum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 16:21
Foarte frumoasa! Cred ca e tare buna!
la 01.10.2017, 16:26
O combinatie irezistibila
la 01.10.2017, 16:52
Mie, mi-a placut foarte mult !
la 01.10.2017, 17:04
la 01.10.2017, 17:20
Multumesc!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking