Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

Postat de ctlina in Prajituri
17 Noi 2020 | 6707 vizualizari
Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lapte. https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-cu-mere-si-ciocolata-fara.html

Ingrediente

  • 130 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3-4 mere - 300 gr curatate
  • 4 oua
  • 4 linguri bune de indulcitor natural erithritol
  • 3 linguri bune de pudra de migdale
  • 20 migdale sau nuci

Mod de preparare

Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste ele ciocolata rupta bucatele. Se va topi, amestecati bine si lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale intregi cu indulcitorul ramas timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-mere. Amestecati.
Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale sau/si nuci. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Am lasat 10 minute in cuptorul oprit. Scoateti si lasati sa se raceasca complet in tava. Taiati in portii si serviti . Minunata cu o cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pachetele cu bezea si nuca

Postat de diaconta

Desert pachetele cu bezea si nuca

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...

Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata si nuca

Postat de daniastefania

Coronita cu ciocolata si nuca

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2020, 18:51
la 17.11.2020, 19:32
Buna!
la 17.11.2020, 20:03
la 17.11.2020, 20:58
Faina reteta!
la 17.11.2020, 22:23

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking