Ingrediente
Blat:
- 350 gr. faina de patiserie( plus inca o lingura plus pentru infainat)
- 250 gr. unt gras( 82%)
- 1 ou
- 80 gr. smantana( aprox. 3 linguri)
- un praf de sare
- vanilie
- o lingurita praf de copt
Umputura:
- 14 mere
- 230 gr zahar brun
- scortisoara
- vanilie
Decor:
- zahar pudra vanilat
- betisor de scortisoara
Mod de preparare
Blatul se prepara usor: amestecam faina cernuta cu praful de copt, untul rece dar moale, taiat in bucati, oul, vanilia si smantana, framantam cat sa se omogenizeze ingredientele si formam un aluat pe care il infainam cu o lingura de faina si il punem la rece timp de 30 de minute.
Merele spalate si curatate le razuim intr-un vas.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati aproximativ egale.
Intindem prima foaie pe o suprafata usor infainata si o asezam in tava, punem merele, presaram zaharul si scortisoara, apoi vanilia si punem deasupra si a doua foaie intinsa in prealabil. Intepam foaia pe toata suprafata cum dorim noi, cu model sau fara.
Coacem prajitura 45 de minute la 180 de grade Celsius, o lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar pudra vanilat.
O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|