Desert prajitura cu miere si Inka

Postat de cristina1985 in Prajituri
28 Oct 2017 | 3481 vizualizari
Desert prajitura cu miere si Inka

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita Inka
  • 2 lg pline cu miere
  • 100 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1lingurita otet
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 60 g budinca vanilie (1 si 1/2 plic)
  • 2 lg gris
  • 2 lg-te esenta vanilie
  • 250 g unt
  • Alte ingrediente:
  • 100 g piscoturi (12 buc)
  • 150 ml apa
  • 10 lingurita Inka

Mod de preparare

Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu.

Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat. Se fac doua foi, intr-o tava de 22x30 cm, cam 8 minute fiecare.

Crema: Se pune laptele la fiert. Separat se amesteca zaharul, praful de budinca, grisul si cateva linguri de lapte. Cand fierbe laptele, se adauga acest amestec si se tine 10-15 minute pe aragaz, la flacara mica (amestecand continuu). La sfarsit, se adauga esenta de vanilie si se presara deasupra zahar pudra. Dupa 10 minute, se pune oala in care ati facut crema intr-o alta oala, mai mare plina cu apa rece. Cand este calduta, se amesteca treptat cu untul (la temperatura camerei).

Sirop Inka: Se fierbe apa cu Inka si se lasa la racit.

Se pune crema pe prima foaie, se asaza piscoturile inmuiate in sirop Inka, cam la 2-3 cm. Se pune restul de crema peste piscoturi si a doua foaie. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si Inka" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Choux cu ciocolata si caramel

Postat de Creatsa

Choux cu ciocolata si caramel

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul...

Citeste continuarea

Chec cu nuca si visine

Postat de andaoana

Chec cu nuca si visine

Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2017, 19:23
la 28.10.2017, 20:30
Multumesc!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking