Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Sep 2021 | 1717 vizualizari
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide

În frigider aveam un rest de unt de arahide de casă.  Va recomand sa-l faceti de casa, se pastreaza bine. Dacă doriți il puteti face natur sau  dulce ca în această rețetă . Am folosit indulcitor natural in loc de zahar rafinat.  

Ingrediente

  • 85 gr unt de arahide de casă
  • 120 gr de migdale măcinate
  • 90 g rindulcitor eritritol
  • 100 gr unt topit
  • 2 oua
  • 1 linguriță de vanilie lichidă
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 gr de iaurt natur
  • 40 gr ciocolată neagră 85%

Mod de preparare

Topiți untul cu untul de arahide - 2 x 30 de secunde la 900 W la cuptorul cu microunde.  Se lasă puțin să se răcească și se amestecă cu vanilia și îndulcitorul.  Adăugați pe rând ouăle întregi și amestecați.  Incorporati apoi pudra de migdale amestecata cu bicarbonatul de sodiu.  Adaugati un iaurt natur.  Tăiați ciocolata neagră în bucăți mici și încorporați jumătate în compoziție.  Se toarnă totul într-o formă pătrată de 23cm x 23cm, tapetată cu hârtie de copt.  Decorați cu restul de ciocolată neagră.  Coaceți timp de 25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C.  Se lasă să se răcească și se taie în pătrate.  Am decorat cu îndulcitor pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonaci moldovenesti

Postat de RODIMUR

Desert cozonaci moldovenesti

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Postat de simona72

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Reteta de preparare a papanasilor Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2021, 21:13
Faină!
la 12.09.2021, 21:16
la 12.09.2021, 21:20
la 12.09.2021, 22:01
Mmm, chiar buna de servit maine dimineata, langa o cana cu ceva cald!
la 12.09.2021, 22:10
Ce bunătate, Cătălina!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking