Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Postat de mirela0911 in Prajituri
6 Noi 2019 | 5879 vizualizari
Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

Este un deliciu aceasta prajitura si va asigur ca nu rezista mult in frigider, eventual daca ascundeti pe undeva vreo bucata! :))) Este usor asemanatoare cu tortul Raffaello https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html doar ca am umblat la ingrediente si am preparat-o sub forma de prajitura.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 240 g albusuri (avute in congelator)
  • 240 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 100 g pudra de migdale
  • 100 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de cocos:

  • 400 ml crema vegetala de cocos (Sanovita)
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg lapte dulce
  • 1 plic gelatina granulata
  • 80 ml lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de migdale impreuna cu praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in mai multe reprize si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Cutia cu crema de cocos se agita bine inainte de deschidere. Se toarna intr-un bol si se mixeaza pentru omogenizare.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna cate putin din crema de cocos si se omogenizeaza. 

Ciocolata alba se pune intr-o craticioara impreuna cu laptele si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste de tot. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna cate putin peste crema de cocos si mascarpone.

Gelatina se pune la hidratat in cei 80 ml lapte pentru 10 minute apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele (nu se lasa sa fiarba). Se toarna gelatina topita peste crema si se omogenizeaza. 

Se asaza o folie alimentara peste tava in care s-a copt blatul. Se pune primul blat iar deasupra se toarna mai mult de jumatate din crema de cocos (in jur de 2 treimi). Se acopera cu cel de-al doilea blat iar deasupra se toarna restul de crema.

Se da tava la frigider pana a doua zi. Se scoate de la rece, se transfera prajitura pe un platou, se indeparteaza folia alimentara iar deasupra se presara fulgi de cocos. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura pentru El si Ea

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura pentru El si Ea

Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2019, 20:48
Ce arome plăcute...!
la 06.11.2019, 20:54
Cine vrea , tot o gaseste )
la 06.11.2019, 21:27
la 06.11.2019, 21:46
la 06.11.2019, 22:20
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking