Desert prajitura cu morcov si crema de branza

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
18 Mar 2021 | 3699 vizualizari
Desert prajitura cu morcov si crema de branza

O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr morcov ras
  • 80 gr nuci
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingura coaja de portocala rasa
  • un varf de cutit scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 500 gr crema de branza
  • 150 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 80 gr zahar pudra

Krantz

  • 100 gr zahar
  • 50 gr nuca
  • 10 gr unt

Mod de preparare

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.

Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.

Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.

Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.

Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcov si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Linzertorte - Reteta video

Postat de scortisoara

Linzertorte - Reteta video

link catre reteta video:  https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Lia1

Pasca fara aluat

1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2021, 23:25
Merge la favorite !!!!
la 19.03.2021, 02:13
la 19.03.2021, 08:55
Buna!
la 19.03.2021, 16:52
Doamne cat de gustoasa trebuie sa fie !!! La Favorite cu ea ! Multumesc...
la 19.03.2021, 16:57
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking