Ingrediente
Blat:
- 3 oua
- 240 gr faina
- 200 gr zahar
- 200 gr morcov ras
- 80 gr nuci
- 150 ml ulei
- un praf de sare
- o lingura coaja de portocala rasa
- un varf de cutit scortisoara macinata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema:
- 500 gr crema de branza
- 150 gr unt
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 80 gr zahar pudra
Krantz
- 100 gr zahar
- 50 gr nuca
- 10 gr unt
Mod de preparare
Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.
Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.
Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.
Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcov si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|