Ingrediente
- 150 gr de morcovi
- 100 gr de pudra/faina de migdale
- 50 gr faina de nuci
- 150 gr de ciocolata neagra 85%
- 3 oua
- 75 gr de indulcitor natural eritritol
- 40 gr ulei de masline bio
- 90 ml lapte de cocos fara zahar
- 1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
- 1/2 lingurita de bicarbonat
- 50 gr miez de nuca
- decor: nuca de cocos, ciocolata rasa
Mod de preparare
Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.
Incorporati aboi bicarbonatul.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.
Lasati sa se raceasaca un pic.
Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.
Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.
Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.
Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|