Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
25 Mar 2020 | 308 vizualizari
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Miha. Mi-a placut foarte mult!

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiuni tava: 20/30 cm
  • Blat 2:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1-2 linguri apa
  • 200 g lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 20 g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos, apoi se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si esenta de vanilie, amestecand totul usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.

Crema:

Se mixeaza frisca putin, dar fara sa se intareasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior, la foc, cu 1-2 linguri apa. Se mesteca continuu pana cand se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca mixata impreuna cu laptele condensat si esenta de vanilie. Se introduce amestecul la frigider pana cand se raceste foarte bine astfel incat sa se poata mixa.

Asamblare:

Se insiropeaza primul blat. Se pune un strat de crema cu ajutorul unui posh si se presara fulgi de nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se intinde un alt strat de crema. Se presara din nou fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si curmale

Postat de papabundetot

Briose cu ciocolata si curmale

Curmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.03.2020, 22:53
Delicioasa!
la 25.03.2020, 23:00
Cu asa combinatie, nota 10!
la 25.03.2020, 23:05
Multumesc, dragilor!
la 25.03.2020, 23:32
la 25.03.2020, 23:43

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking