Desert prajitura cu morcovi si nuci

Postat de CameliaComan in Prajituri
20 Feb 2019 | 14612 vizualizari
Desert prajitura cu morcovi si nuci

Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.

Ingrediente

  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g faina
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 150 g zahar alb
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g nuci maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel. 

Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm  cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.

Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu inghetata sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu morcovi fara zahar

Postat de eumimi

Desert prajitura cu morcovi fara zahar

Dam morcovul pe razatoarea mica. Faina o amestecam cu praful de copt, cu scortisoara si ghimbirul.  Batem ouale cu telul, adaugam uleiul si apoi iaurtul si batem bine dupa fiecare...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot

Postat de andaoana

Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Curatam un morcov mai mare si il dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2019, 19:50
Minunata! Si eu vreau sa repet prajitura cu morcovi!
la 20.02.2019, 19:50
la 20.02.2019, 19:54
De cand vreau sa fac si eu.... Arata foarte bine!
la 20.02.2019, 19:59
delicioasa!
la 20.02.2019, 20:03
nu am mancat niciodata,nu am avut ocazia

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking