Desert prajitura cu nuca

Postat de retetele_tinei in Prajituri
25 Dec 2015 | 32779 vizualizari
Desert prajitura cu nuca

Aceasta prajitura cu nuca are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o spun inainte. Prajitura aceasta o stiam sub numele de Nechitoaie si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar  raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti din familie stiau ca reteta era de la ea :)

Ingrediente

  • 2 cani de biscuiti maruntiti (1 cana 250 g)
  • 2 cani de nuca macinata
  • 30 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.

Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul s-a topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Caramelul se pune apoi peste albusurile batute, putin cate putin, mixand in continuare.

Cand blatul devine auriu se scoate din cuptor, iar peste el se pune bezeaua cu caramel. Tava se da din nou la cuptor pana bezeaua prinde o culoare maronie.

Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.

Se serveste rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2015, 19:55
Trebuia sa-i zici Nechitoaia, daca se trage de la tanti Nechita
la 25.12.2015, 19:57
la 25.12.2015, 20:05
Cleme )
la 25.12.2015, 20:13
foarte buna
la 25.12.2015, 20:18
buna buna

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking