Ingrediente
- 2 cani de biscuiti maruntiti (1 cana 250 g)
- 2 cani de nuca macinata
- 30 linguri zahar
- 250 g unt
- 6 oua
- 2 linguri apa
Mod de preparare
Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.
Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.
Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul s-a topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Caramelul se pune apoi peste albusurile batute, putin cate putin, mixand in continuare.
Cand blatul devine auriu se scoate din cuptor, iar peste el se pune bezeaua cu caramel. Tava se da din nou la cuptor pana bezeaua prinde o culoare maronie.
Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. Cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.
Se serveste rece! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|