Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de PieleAlina in Prajituri
9 Mar 2019 | 6381 vizualizari
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Ingrediente

  • Foile cu cacao:
    • 150 gr. de unt (temperatura camerei)
    • 100 gr. zahar pudra
    • 250 gr. de faina
    • 1 lingura cacao
    • 5 gr. praf de copt
    • 2-3 linguri de lapte
    Blatul de cocos:
    • 6 albusuri'
    • 6 linguri de zahar
    • 200 gr. fulgi de cocos
    Crema de vanilie:
    • 6 galbenusuri
    • 3 linguri de faina
    • 200 gr. zahar
    • 300 ml lapte
    • 250 gr. unt (82%grasime) la temperatura camerei
    • esenta de vanilie sau extract de vanilie
    Decor:100 gr de ciocolata si 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o lingura de lapte. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se intind doua foi egale. Pana am preparat blatul de cocos, aluatul de cacao l-am pus in frigider la rece. Blatul de cocos Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, aopi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga nuca de cocos si amestecam cu o spatula de sus in jos. 

Intr-o tava punem o foaie de cacao, peste foaie punem blatul de cocos obtinut , iar peste punem cea de a doua foaie de cacao. Se introduce tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Crema de vanilie
Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Intr-o cratita se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se adauga laptele in fir subtire mixand in continuare. Cratita se pune pe foc, se amesteca continuu cu telul pana cand crema s-a ingrosat, la sfarsit se adauga esenta de vanilie dupa gust. Separat se mixeaza untul moale pana cand acesta devine spumos, apoi se adauga treptat crema in unt. Crema obtinuta se pune peste blatu copt si racit. Peste crema se poate pune ciocolata rasa sau o glazura de ciocolata. Pentru glazura, se topeste ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi si se distribuie peste crema racita bine si peste se presara nuca de cocos.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2019, 18:21
Minunată prăjitură!
la 12.03.2019, 14:56
Foarte buna!
la 15.03.2019, 12:12
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking