Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Noi 2020 | 3335 vizualizari
Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale

Am pornit de la reteta lui Miremic ''Prajitura Oco'', doar ca de lene sa mai sparg nuci am facut un amestec de nuci, migdale si fistic,  din fiecare cate putin....cat sa imi ajunga pentru tava pe care am folosit-o, 24 / 36 cm.

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 90 g nuca macinata
  • 70 g fulgi de migdala macinati
  • 90 g fistic prajit si sarat, macinat
  • 80 g stafide aurii
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g stafide aurii

Mod de preparare

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm. 

Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu  nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat in untul frecat cate 2 linguri din amestecul uscat, le-am incorporat, apoi am adaugat 2 linguri de albusuri batute spuma, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am procedat asa pana ce am terminat amestecul uscat si albusurile de incorporat.La final am adaugat 80 g de stafide si am omogenizat compozitia, am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am presarat 50 g stafide.

Crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul si si-u schimbat culoarea. Aceasta crema obtinuta am intins-o in tava peste blat, am nivelat apoi am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 35-40 min. Cand incepe s as erumeneasca frumos deasupra se pune o hartie de copt sa nu se arda prea rau crema ( eu m-am luat cu altele si am cam bronzat-o) , este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se portioneaza. Daca va place combinatia va spun ca merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mar si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mar si ciocolata

Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam...

Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si iaurt

Postat de comanligia

Prajitura cu zmeura si iaurt

Blatu 1: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine. Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2020, 18:58
la 10.11.2020, 19:20
Foarte buna, am gustat ... virtual! )
la 10.11.2020, 20:45
Prajitura asta seamana tare bine cu prajitura chinezoaica! Este super buna!
la 10.11.2020, 21:00
Arata bine si bronzata!
la 10.11.2020, 22:44
Eu vreau doar cu migdale si fistic

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking