Ingrediente
- Blat
- 8 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g unt cu 82% grasime
- 150 g faina
- 40 g cacao
- 90 g nuca macinata
- 70 g fulgi de migdala macinati
- 90 g fistic prajit si sarat, macinat
- 80 g stafide aurii
- Crema
- 8 galbenusuri
- 250 g zahar
- 50 g stafide aurii
Mod de preparare
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm.
Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat in untul frecat cate 2 linguri din amestecul uscat, le-am incorporat, apoi am adaugat 2 linguri de albusuri batute spuma, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am procedat asa pana ce am terminat amestecul uscat si albusurile de incorporat.La final am adaugat 80 g de stafide si am omogenizat compozitia, am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am presarat 50 g stafide.
Crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul si si-u schimbat culoarea. Aceasta crema obtinuta am intins-o in tava peste blat, am nivelat apoi am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 35-40 min. Cand incepe s as erumeneasca frumos deasupra se pune o hartie de copt sa nu se arda prea rau crema ( eu m-am luat cu altele si am cam bronzat-o) , este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se portioneaza. Daca va place combinatia va spun ca merita incercata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|