Desert prajitura cu nuca, mac si cocos

Postat de Meea in Prajituri
3 Iul 2020 | 3926 vizualizari
Desert prajitura cu nuca, mac si cocos

Și m-am gândit eu că taare bună ar fi o prăjitură în weekend, dar de care să fie? Îmi zic că cea cu nucă e delicioasă, cea cu mac e bună rău și cea cu cocos te lasă lat...Dar crema? De care să fie? Cea cu ciocolată te unge la inimă și cea cu vanilie îți încântă gusturile... așa că m-am decis să le fac pe toate deodată și a ieșit minunăția asta de prăjitură, cu trei feluri de blat, cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Am pus și ciocolată neagră și ciocolată albă, că na, și aia era de două feluri și iar nu m-am putut decide!

Ingrediente

  • Ingrediente blat nucă:
  • 3 albușuri
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • nucă măcinată (am pus cam o mână de ea)
  • Ingrediente blat mac:
  • 3 albușuri
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • mac
  • Ingrediente blat cocos:
  • 3 albușuri
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • cocos
  • Ingrediente cremă:
  • 9 gălbenușuri
  • 150g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 200g unt
  • 200ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • Glazură:
  • 100g ciocolată
  • 100ml frișcă lichidă
  • 100g ciocolată albă
  • 50ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Blat nucă: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț.        Punem făina, praful de copt, nuca și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus. În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.

Blat mac: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț.        Punem făina, praful de copt, macul și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus.  În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.

Blat cocos: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț.        Punem făina, praful de copt, cocos și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în sus. În tava tapetată cu hârtie de copt turnăm blatul și îl lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25min sau până când trece testul cu scobitoarea.  

Crema: Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când obținem un amestec cremos. Adăugăm amidonul și punem vasul pe baie de aburi.După ce crema s-a îngroșat, o lăsăm la răcit complet. Peste crema de gălbenușuri punem untul moale, adăugat câte puțin și mixat bine după fiecare adăugare. Adăugăm și esențele.  Separat, mixăm frișca lichidă. Punem din frișcă peste crema de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă. În caz că se taie crema, vezi aici cum o poti repara în câteva minute.

Glazura: Tocăm ciocolata neagră și o punem la topit împreună cu 100ml frișcă lichidă, în cuptorul cu microunde. Ciocolata albă tocată o topim împreună cu 50ml frișcă lichidă, tot la cuptorul cu microunde.         *Punem ciocolata tocată și frișca lichidă într-un vas de plastic. Urmează să introducem vasul în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede.        

Asamblare: Primul blat va fi cel cu nucă, punem apoi jumătate din cremă, acoperim cu blatul cu mac, punem restul de cremă și apoi punem blatul cu cocos. Turnăm ciocolata neagră topită și o întindem uniform, apoi cu cea albă trasăm linii ca în poza de mai jos.

    Lăsăm prăjitura la rece peste noapte, apoi o porționăm cu ajutorul unui cuțit fierbinte.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, mac si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2020, 16:02
la 03.07.2020, 16:07
la 03.07.2020, 16:21
la 03.07.2020, 19:40
Arata foarte bine!
la 05.07.2020, 10:18
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking