Ingrediente
Blatul:
- 5 oua mari
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 1 lgt esenta de rom
- 1 lgt esenta de vanilie
- 150 g piure de castane
- 50 g ciocolata amaruie topita
- 2 lg de faina
- 2 lg cacao
- 1 plic praf de copt
Crema:
- 350 g piure de castane
- 150 g unt moale
- 100 g zahar pudra (se poate si mai putin)
- esenta de rom
- 200 g smantana pt frisca, batuta
- 1 lg cacao
Mod de preparare
Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si ciocolata topita. Se mixeaza cateva secunde la viteza mica. Se adauga apoi faina, cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza cu miscari usoare cu ajutorul unui tel.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea de 20x30 cm), se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se taie in doua pe orizontala.
Crema: Se pun intr-un bol piureul de castane si zaharul pudra. Se mixeaza impreuna pana se omogenizeaza. Se adauga apoi untul la temperatura camerei, esenta de rom (dupa gust) si se omogenizeaza. La final se pune smantana pentru frisca batut si neindulcita. Crema este destul de dulce.
Pe o tava se asaza o parte din blat. Se unge cu 2/3 din crema de castane, se niveleaza apoi se asaza si cel de-al doilea blat. Se unge deasupra cu restul de crema apoi se pudreaza cu cacao. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|