Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

Postat de ctlina in Prajituri
8 Sep 2019 | 2618 vizualizari
Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

O prajitura cu prune mici galbene siciliene numite 'susine' pe care le-am adus cu mine din vacanta. Mi-a iesit o tarta lunga si 2 portii individuale. Puteti pune mai multe prune daca doriti.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/prajitura-cu-prune-galbene-fara-faina.html

Ingrediente

  • 200 gr de prune galbene mici fara samburi
  • 70 gr de unt
  • 40 gr de indulcitor natural érythritol (sau 60 -70 gr de zahar)
  • 75 g de pudra de migdale
  • 25 g de faina de cocos ( sau 30 g de faina normala de grau)
  • 3 oua
  • 200 ml de smantana
  • esenta naturala de vanilie
  • migdale intregi pentru decor

Mod de preparare

Spalati si curatati de samburi prunele.

Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.

Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.

Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.

Amestecati bine.

Ungeti cu unt formele.

Puneti compozitia obtinute in forme.

Decorati cu prinele ramase si cu migdale intregi.

Dati la cuptorul  incalzit la 180°C  timp de 25 de minute .

(20 de minute pentru formele individuale)

Serviti prajitura un pic calduta cu smantana, branza crema sau frisca.

Rece este de asemenea tare buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Postat de Corina33

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi.  Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de...

Citeste continuarea

Prăjitură cu măr şi caramel

Postat de diaconta

Prăjitură cu măr şi caramel

Am pregatit mai întâi caramelul. Intr-un vas de inox am caramelizat zaharul,când a capatat culoarea chihlimbarului,am adaugat untul moale si laptele condensat. Am amestecat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2019, 21:57
la 08.09.2019, 22:11
delicioasa!
la 09.09.2019, 10:02
Ce buna trebuie sa fie!
la 09.09.2019, 10:07
Buna!
la 09.09.2019, 17:52

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking