Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

Postat de ctlina in Prajituri
8 Sep 2019 | 2601 vizualizari
Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

O prajitura cu prune mici galbene siciliene numite 'susine' pe care le-am adus cu mine din vacanta. Mi-a iesit o tarta lunga si 2 portii individuale. Puteti pune mai multe prune daca doriti.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/prajitura-cu-prune-galbene-fara-faina.html

Ingrediente

  • 200 gr de prune galbene mici fara samburi
  • 70 gr de unt
  • 40 gr de indulcitor natural érythritol (sau 60 -70 gr de zahar)
  • 75 g de pudra de migdale
  • 25 g de faina de cocos ( sau 30 g de faina normala de grau)
  • 3 oua
  • 200 ml de smantana
  • esenta naturala de vanilie
  • migdale intregi pentru decor

Mod de preparare

Spalati si curatati de samburi prunele.

Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.

Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.

Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.

Amestecati bine.

Ungeti cu unt formele.

Puneti compozitia obtinute in forme.

Decorati cu prinele ramase si cu migdale intregi.

Dati la cuptorul  incalzit la 180°C  timp de 25 de minute .

(20 de minute pentru formele individuale)

Serviti prajitura un pic calduta cu smantana, branza crema sau frisca.

Rece este de asemenea tare buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

Umplutura:  Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de camelia75

Placinta cu mere

Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2019, 21:57
la 08.09.2019, 22:11
delicioasa!
la 09.09.2019, 10:02
Ce buna trebuie sa fie!
la 09.09.2019, 10:07
Buna!
la 09.09.2019, 17:52

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking