Ingrediente
- 200 gr de prune galbene mici fara samburi
- 70 gr de unt
- 40 gr de indulcitor natural érythritol (sau 60 -70 gr de zahar)
- 75 g de pudra de migdale
- 25 g de faina de cocos ( sau 30 g de faina normala de grau)
- 3 oua
- 200 ml de smantana
- esenta naturala de vanilie
- migdale intregi pentru decor
Mod de preparare
Spalati si curatati de samburi prunele.
Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.
Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.
Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.
Amestecati bine.
Ungeti cu unt formele.
Puneti compozitia obtinute in forme.
Decorati cu prinele ramase si cu migdale intregi.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute .
(20 de minute pentru formele individuale)
Serviti prajitura un pic calduta cu smantana, branza crema sau frisca.
Rece este de asemenea tare buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|