Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

Postat de ctlina in Prajituri
8 Sep 2019 | 2576 vizualizari
Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)

O prajitura cu prune mici galbene siciliene numite 'susine' pe care le-am adus cu mine din vacanta. Mi-a iesit o tarta lunga si 2 portii individuale. Puteti pune mai multe prune daca doriti.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/prajitura-cu-prune-galbene-fara-faina.html

Ingrediente

  • 200 gr de prune galbene mici fara samburi
  • 70 gr de unt
  • 40 gr de indulcitor natural érythritol (sau 60 -70 gr de zahar)
  • 75 g de pudra de migdale
  • 25 g de faina de cocos ( sau 30 g de faina normala de grau)
  • 3 oua
  • 200 ml de smantana
  • esenta naturala de vanilie
  • migdale intregi pentru decor

Mod de preparare

Spalati si curatati de samburi prunele.

Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.

Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.

Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.

Amestecati bine.

Ungeti cu unt formele.

Puneti compozitia obtinute in forme.

Decorati cu prinele ramase si cu migdale intregi.

Dati la cuptorul  incalzit la 180°C  timp de 25 de minute .

(20 de minute pentru formele individuale)

Serviti prajitura un pic calduta cu smantana, branza crema sau frisca.

Rece este de asemenea tare buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Postat de andaoana

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao . Omogenizam si continuam sa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2019, 21:57
la 08.09.2019, 22:11
delicioasa!
la 09.09.2019, 10:02
Ce buna trebuie sa fie!
la 09.09.2019, 10:07
Buna!
la 09.09.2019, 17:52

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking