Desert prajitura cu rubarba

Postat de ctlina in Prajituri
6 Aug 2017 | 2273 vizualizari
Desert prajitura cu rubarba

O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/prajitura-cu-rubarba.html

Ingrediente

  • 700 g de rubarbă
  • 100 g de zahar + 100 g de zahar
  • 200 g de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 3 oua
  • 200 g de branza ricotta
  • 60 g de pudra de alune
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180° C.

Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de 15-20 minute. 

Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.

Taiati restul de rubarba curatata, in bucatele mici.

Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.

Lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.

Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt.

Adaugati bucatelele de rubarba racite.

Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.

Dati la cuptor la 180° C, timp de 35 minute.

Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.

Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes.

Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril inainte de a o taia in portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu rubarba

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 21:08
N-am folosit rubarbă în prăjituri, dar sunt convinsă că sunt delicioase
la 06.08.2017, 21:18
la 06.08.2017, 21:29
E tare buna!
la 06.08.2017, 21:40
N-am făcut niciodată prăjitură cu rubarbă. Abia de-am aflat de ea din filmele americane și mai nou le-am și văzut cum arată... Nu există acest ingredient în tradiția noastră culinară, dar cine a mai circulat, sau s-a instalat în străinătate, ne face cunoștință și nouă cu el... Chiar sunt curioasă cum e...
la 06.08.2017, 21:44
Și arată foarte bine...!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking