Desert prajitura cu rubarba

Postat de Zamfira in Prajituri
1 Aug 2019 | 2168 vizualizari
Desert prajitura cu rubarba

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • 3 linguri smântână
  • 40 ml lapte(3 linguri)
  • 1 praf de copt
  • sare

Pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 zahăr vanilinat

Mai avem nevoie

  • 2 legături de rubarbă, 20 de tije
  • coajă de la o lămâie
  • 4 linguri de griș

Mod de preparare

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm.

Blatul

Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul. Frământăm toate ingrediente, dacă aluatul este prea moale, putem reduce din cantitatea de smântână. Trebuie să obținem un aluat nelipicios care se poate întinde cu ușurință, dacă este nevoie se mai poate adăugăm puțină făină. Întindem o foaie groasă de 0,5cm pentru o tavă obișnuită de prăjituri.

Pudrăm suprafața aluatului cu 4 linguri de griș. Punem bucățile de rubarbă și coaja rasă de la o lămâie.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 C. Lăsăm blatul 20 de minute.

Batem din albușuri cu un praf de sare o spumă tare, după ce este destul de consistentă adăugăm treptat zahărul pudră și zahărul vanilinat.

După cele 20 de minute scoatem blatul cu rubarba și punem spuma tare. Punem prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute, reducem temperatura la 180 C, spuma trebuie să devină roz, ușor maronie.

După ce se răcește, feliem prăjitura în cuburi măricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu rubarba

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2019, 21:29
n-am mancat rubarba
la 01.08.2019, 21:41
Este foarte acră, o plantă minune, bună și pentru probleme de stomac.Se poate face și un compot gustos. Recomand...
la 01.08.2019, 21:43
Combinația dintre rubarbă acră și bezea dulce .... perfectă!
la 01.08.2019, 21:43
Nici eu nu am mancat . Stiu ca este specifica zonei voastre . Cred ca este delicioasa in praji , asa acrisoara !!!
la 01.08.2019, 21:45

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking