Ingrediente
- 6 tije de rubarba
- 5 galbenusuri
- 250 g zahar
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 250 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
Ptr bezea:
- 5 albusuri
- 10 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
Rubarba se spala, se curata si se taie in bucati de 2 cm. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se deschid la culoare, adaugand treptat cate putin lapte, apoi uleiul, faina si la urma praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza bine, trebuie sa rezulte un aluat grosut ca pentru chec. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se aseaza bucatile de rubarba. Daca aluatul este consistent, ca pentru chec, rubarba nu se va lasa pe fundul tavii.
Pentru bezea: mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam pe rand cate o lingura de zahar iar la sfarsit zeama de lamaie. Cand zaharul s-a topit, nu se mai simt cristalele, bezeaua se asaza deasupra aluatului si se intinde cu o lingura sau paleta, ce aveti la indemana.
Se da prajitura la cuptorul incins la 180-200 de grade C, circa 25-30 de minute. Se verifica aluatul din mijlocul tavii cu o scobitoare, daca inca este in stare lichida, il mai dati 10 minute la cuptor la 180 de grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|