Desert prajitura cu smochine

Postat de katty in Dulciuri
1 Sep 2017 | 11152 vizualizari
Desert prajitura cu smochine

Ingrediente

  • BLAT:
  • 300 gr faina,
  • 1 ou,
  • 100 gr smantana,
  • 1 lingura zahar,
  • 40 gr unt,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 350 gr smochine
  • CREMA:
  • 3 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul vanilat. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si il intindem cu atentie pe fundul si peretii formei. Asezam smochinele feliate, apoi turnam deasupra crema. Dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Postat de Oana

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

Postat de ctlina

Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)

Spalati si curatati perele.  Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine.  Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale.  Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 09:55
ce faina e prajitura ta ,
la 01.09.2017, 10:16
Cred ca este delicioasa
la 01.09.2017, 10:53
la 01.09.2017, 11:44
la 01.09.2017, 12:17

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking