4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Ingrediente
Mod de preparareMixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul vanilat. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si il intindem cu atentie pe fundul si peretii formei. Asezam smochinele feliate, apoi turnam deasupra crema. Dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam. Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Oana
Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...
Citeste continuareaPostat de ctlina
Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine. Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale. Adaugati...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|