Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Postat de Constelatialeu in Prajituri
29 Dec 2019 | 9027 vizualizari
Desert prajitura cu spuma de ness by Timea

Zilele astea m-am cam plimbat pe la fetele astea bucatarese, am trecut si pe la Timea, o stiti, Zana mov a tartelor, eu n-am facut tarta, am facut o prajitura cu ness de la ea. Bunatati de Craciun

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 lingurita cu ness varfuita+ 2 linguri apa ( ea a folosit cafea fiarta )
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml lapte 3,5 % grasime
  • 100 g unt cu 80% grasime
  • Spuma de ness
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar farin
  • 3 linguri ness
  • Decor
  • fulgisori de ciocolata

Mod de preparare

Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi nessul lichid, apa si la final incorporam faina si cacao, amestecam cu miscari lente de jos in sus. Turnam compozitia in tava, preincalzim cuptorul la 180 grade, setam functia cuptorului electric pentru copt prajituri  ( la mine setarea arata ca doua linii paralele ) la 25 min , este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, am lasat-o pana a doua zi cand am facut crema si am asamblat-o. 

Crema : Intr-o craticioara de inox punem galbenusurile cu zaharul le mixam , apoi adaugam faina cernuta si laptele treptat si omogenizam, apoi punem cratita pe foc, amestecam continuu pana se ingroasa, la final adaugam zaharul vanilat si fiola de vanilie. Tragem cratita de pe foc si adaugam untul, omogenizam pana ce untul este bine incorporat, lasam crema sa se raceasca.

Spuma de ness : Albusurile cu un praf de sare se bat bine, apoi se adauga zaharul farin si se bate pana obtinem o bezea ferma, la final incorporam ness-ul.

 Asamblare : Blatul racit il taiem in doua, crema racita o intindem peste primul blat, apoi asezam al doilea blat deasupra, presam putin sa fac aderenta blatul cu crema. Deasupra intindem spuma de ness si presaram fulgisori de ciocolata, dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu spuma de ness by Timea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de BakeUpArtist

Desert clafoutis cu capsuni

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...

Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de Dya

Biscuiti

Untul rece il amestecam cu faina, praful de copt si zaharul. Obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apoi restul de ingrediente, omogenizam si punem aluatul format la rece pentru o ora. Din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 18:33
Yami, yam!
la 29.12.2019, 18:57
Faina, ce pofta mi-ai facut!
la 29.12.2019, 19:11
Te-ai dat la spumoase???? Delicioasă!
la 29.12.2019, 19:14
buna buna
la 29.12.2019, 19:29
Chiar mi-ai facut pofta si mie!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking