4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Astazi va prezint o specialitate indiană din Madagascar. O reteta simpla de facut, rapida si fara coacere la cuptor. Mi-a trezit curiozitatea in special datorită modului de pregatire inedit. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-taietei-si-lapte.html
Ingrediente
Mod de preparareIntr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit. Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti. Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte). Amestecati pentru a nu se prinde de fund, taieteii trebuie sa fie fierti. Cand nu mai este deloc lichid, puneti compozitia intr-o forma de prajitura. Lasati sa se raceasca si demulati. Serviti rece sau la temperatura camerei. Am servit si decorat cu sirop de coacaze rosii de casa - reteta aici. Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Oana
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se umfla si zaharul este topit. Se...
Citeste continuareaPostat de rocsi_1612
Blat: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta. Albusurile le bate, spuma cu un praf de...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|