Iata cum se prepara Prajitura Cati, o reteta delicioasa
Blat 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am amestecat cu untul topit apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat faina si nuca macinata tot cu miscari de jos in sus. Am folosit o tava cu margini detasabile, dimensiune 35/ 24 cm, tapetata cu hartie de copt, am intins compozitia in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am introdus tava in cuptor, am copt compozitia pana a trecut testul scobitorii ( n-am obiceiul sa cronometrez cat dureaza coacerea, doar verific din cand in cand folosind testul scobitorii). Am scos tava din cuptor, am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.
Blat 2. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am amestecat cu untul topit apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat si faina tot cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in tava, am bagat tava la cuptor si am folosit testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca.
Krant : Am pus zaharul la caramelizat, am adaugat nuca, am amestecat bine, apoi am intins krantul obtinut pe un fund uns cu ulei, am lasat sa se raceasca bine, apoi l-am maruntit la robot.
Jeleu : Intr-o craticioara am pus murele congelate si zaharul si am amestecat pana a inceput sa se topeasca zaharul, apoi am folosit un blender si am blenduit murele bine, am adaugat amidonul si am omogenizat bine. Am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase si sa dea in 2-3 clocote. Am luat craticioara de pe fos si am adaugat gelatina hidratata in apa rece. Am lasat cca 15 min sa se tempereze jeleul.
Frisca : Am pus intr-un bol smantana rece scoasa de la frigider, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte ferma.
Sirop pentru blatul 2. Am amestecat 2 min ness-ul cu zaharul si un pic de lapte, apoi am diluat cu restul de lapte.
Am folosit tava cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara si am folosit folie acetata pe margine, am asezat blatul 1, am intins jeleul de mure si l-am lasat sa se intareasca bine si m-am apucat de crema.
Crema : Intr-un castron de inox am pus 500 g mascarpone, 250 g nutella si 220 g frisca, am mixat 4-5 min. Am luat 3 linguri de crema si le-am mixat cu 150 g de nutella. Restul de crema l-am impartit in 2 parti egale, o parte am lasat-o asa, in cealalta am amestecat krantul maruntit.
Dupa ce jeleu a capatat o consistenta stabila am intins crema simpla fara krant, am insiropat blatul 2, l-am asezat peste crema, apoi am intins crema cu krant si am trasat niste linii cu ajutorul unei furculite. Am dat prajitura la frigider pentru 3 ore, apoi am portionat-o, am taiat marginile, apoi am impartit-o in 24 bucati si le-am ornat cu crema oprita amestecata cu nutella.
Cam asta a fost povestea ''poeziei'' mele daruita adevaratei poete. Succes pe mai departe draga mea fina !
Din seria prajiturilor gustoase de casa, poti incerca si Prajitura Duo, Prajitura Opera sau delicioasele Savarine cu frisca.