Tarta cu merisoare

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
3 Noi 2013 | 35727 vizualizari
Tarta cu merisoare

Am cumparat de curand merisoare proaspete (cranberries) si am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac ceva cu ele, o tarta, o prajitura…ceva! Asa ca, zis si facut! Tarta asta este o nebunie, moale si parfumata, deasupra face o crusta crocanta iar combinatia de dulce si acrisor este minunata, merisoarele proaspete sunt asemanatoare la gust cu visinele, dupa ce le coci, proaspete sunt destul de astringente si, ca si greutate sunt foarte usoare, de aceea se preteaza bine in aluaturi dense ( unde puteti amesteca cu lingura fara grija de a se storci) si chiar aluaturi pufoase (unde cu siguranta, nu vor cadea la fund). Va invit sa cititi reteta, este foarte usor de facut si rezultatul va fi pe masura! Nu o sa regretati, eu am facut-o de 2 ori intr-o saptamana!

Ingrediente

  • pentru o forma rotunda cu diametrul de 26 cm (cu inel detasabil)
  • 3 oua
  • 400 gr zahar (2 cani gradate de 250 ml)
  • 170 gr unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri lapte
  • 2 cani faina (360 gr)
  • 350 gr mesrisoare (2 cani)
  • Nota: La aceasta reteta nu se foloseste praf de copt!

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 160 ºC.

Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt.

Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4 minute, pana isi tripleaza volumul si se albesc.

Adaugam untul moale (topit la microunde eventual pentru cca 30-40 de secunde) si vanilia si mixam pana la incorporare.

Adaugam laptele, coaja de lamaie si sarea, iar la final adaugam faina, putin cate putin . Va rezulta un aluat destul de vartos.

Spalam merisoarele si le scurgem bine de apa, apoi punem o lingura de faina peste ele si amestecam, dupa care le adaugam in aluat , mestecand cu o paleta ca sa le incorporam.

Punem aluatul in forma cu inel detasabil si nivelam frumos cu paleta.

Se coace aproximativ 40 – 50 de minute la foc potrivit (eu l-am preincalzit la 350º F sau 160 ºC) pana cand trece testul scobitorii. Deasupra va forma o pojghita crocanta iar culoarea trebuie sa fie aurie!

O lasam sa se raceasca putin in forma, apoi putem sa scoatem tarta pe un platou.

Merge perfect langa o ceasca de ceai, sau dimineata, la cafea, pentru cafegii

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

Postat de RuxyRux

Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

Gemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se...

Citeste continuarea

Tarta floare cu gem si nuci

Postat de Irina

Tarta floare cu gem si nuci

Am intins foaia de aluat si am uns-o cu gem. Deasupra am presarat miez de nuca, rupt in bucati.  Am rulat foaia ca pe o rulada, dupa care am pus-o in tava, sub forma de coronita. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 12:01
Arata minunat!
la 03.11.2013, 12:06
la 03.11.2013, 12:09
gabiitzu, ma bucur sa te zaresc p-aci super tarta!
la 03.11.2013, 12:09
la 03.11.2013, 12:26
multam Gabitzu! profit de ocazie ca s-a dat ora in urma si fi-miu doarme. la mine e vreo 5 dimineata acuma si d-aia imi permit sa mai adaug si eu ceva :-))). Mi-e dor de voi toti! va pup si va imbratisez!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking