Preincalzim cuptorul la 160 ºC.
Punem hartie de copt pe fundul formei detasabile si ungem peretii acesteia cu unt.
Intr-un bol incapator vom bate cele 3 oua cu tot zaharul, timp de 3-4 minute, pana isi tripleaza volumul si se albesc.
Adaugam untul moale (topit la microunde eventual pentru cca 30-40 de secunde) si vanilia si mixam pana la incorporare.
Adaugam laptele, coaja de lamaie si sarea, iar la final adaugam faina, putin cate putin . Va rezulta un aluat destul de vartos.
Spalam merisoarele si le scurgem bine de apa, apoi punem o lingura de faina peste ele si amestecam, dupa care le adaugam in aluat , mestecand cu o paleta ca sa le incorporam.
Punem aluatul in forma cu inel detasabil si nivelam frumos cu paleta.
Se coace aproximativ 40 – 50 de minute la foc potrivit (eu l-am preincalzit la 350º F sau 160 ºC) pana cand trece testul scobitorii. Deasupra va forma o pojghita crocanta iar culoarea trebuie sa fie aurie!
O lasam sa se raceasca putin in forma, apoi putem sa scoatem tarta pe un platou.
Merge perfect langa o ceasca de ceai, sau dimineata, la cafea, pentru cafegii
Sa aveti pofta dragilor!