Desert prajitura cu unt de arahide si visine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
6 Aug 2019 | 2844 vizualizari
Desert prajitura cu unt de arahide si visine

Am vazut zilele trecuta la Brandusa, un chec cu visine si unt de arahide care mi-a placut foarte mult cum arata. Inspirata fiind de ea, avand si ingredientele necesare in casa, am zis sa fac si eu o prajitura, ca imi suna bine combinatia. Daca ati sti voi ce buna si aromata mi-a iesit, ca am terminat prajitura imediat. Ba o bucatica la cafea, ba o bucatica intre mese, ba au venit niste prieteni in vizita si tava s-a golit. Se face asa usor!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • 60 gr unt de arahide
  • 100 gr lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 200 gr visine
  • o mana caju crud
  • un praf de sare

Mod de preparare

Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc.

Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi uleiul. Puneti laptele batut, vanilia si amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt, apoi o incorporati in compozitia de mai sus, treptat.

Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 23 cm.

Turnati compozitia de blat. Visinele le puneti din loc in loc. Caju il rupeti bucatele si il puneti deasupra.

Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 180 de grade C. In 35-40 de minute o sa fie gata. Faceti testul cu scobitoarea. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

O portionati si serviti!

Se poate pudra cu zahar, doar daca doriti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu unt de arahide si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2019, 10:32
O bunătate, super!
la 06.08.2019, 10:39
Imi place combinatia!
la 06.08.2019, 10:45
buna buna
la 06.08.2019, 11:20
O prajitura frumoasa delicioasa!
la 06.08.2019, 12:33
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking