Ingrediente
- Blat:
- 130 g unt moale
- 75 g zahăr brun
- 50 g zahăr alb
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 200 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- scorțișoară pudră
- un praf de sare
- 350 g mere curățate și tocate cubulețe
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Crema de brânză:
- 500 g urdă
- 4 linguri zahăr alb
- esență de vanilie
- 1 lingură făină
- 1 ou
- Blat crocant:
- 30 g zahăr alb
- 50 g zahăr brun
- 75 g unt
- 75 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- scorțișoară pudră
- 2 linguri musli cu fructe
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Pui merele în compoziție și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Amesteci brânza cu oul, zahărul măcinat, esența de vanilie și făina. Întinzi amestecul peste compoziția cu mere.
Amesteci cu vârful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, până devin un aluat nisipos și îl presari deasupra. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute până când se rumenește frumos.
Când prăjitura este gata, o scoți și o lași să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|