Ingrediente
Pt. aluat:
- 400 g faina alba
- 1 praf de sare
- 150 g zahar
- 2 lg cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 galbenus de ou
- 250 g unt
Pt. umplutura:
- 600 g urda
- 180 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g iaurt grecesc
- 2 galbenusuri
- 3 albusuri
- zmeura, caise
- zahar pudra zi zmeura pt ornat
Mod de preparare
Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.
Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.
Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|