Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Postat de mirela0911 in Prajituri
14 Iul 2019 | 5492 vizualizari
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Este o adaptare dupa prajitura Rudy, foarte reusita, avand in vedere ca este cu zmeura si caise. Nu va ramane decat sa o incercati pentru a vedea cat e de buna!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 400 g faina alba
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g urda
  • 180 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • zmeura, caise
  • zahar pudra zi zmeura pt ornat

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.

Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, zmeura si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Postat de comanligia

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Iata cum se prepara Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul...

Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de Oana

Cheesecake cu fructe de padure

Mai intai se zdrobesc biscuitii si amaretti, eu i-am pus la robot. In loc de biscuiti digestivi am gasit la Megaimage niste biscuiti sfaramiciosi cu scortisoara, o bunatate! Biscuiti maruntiti se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2019, 20:23
buna buna
la 14.07.2019, 20:31
Ce prăjitură bună...!
la 14.07.2019, 20:40
Buna!
la 14.07.2019, 22:49
Foarte buna!
la 15.07.2019, 06:26

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking