Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 480 g făină
- 190 g zahăr pudră
- 50 g unt 80% grăsime
- un ou
- 125 g apă
- un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuțit de sare ( eu am folosit sare roz )
- o linguriță cu pudră de ghimbir
- o linguriță cu pudră de anason stelat
- o linguriță cu pudră de scorțișoară
- Ingrediente pentru glazură:
- albușul de la un ou
- 100 g zahăr
- două linguri cu apă fierbinte
Mod de preparare
Orice rețetă bună de turtă dulce începe cu siropul.
Într-o crăticioară am caramelizat o lingură cu zahăr, apoi am stins-o cu cele 125 g apă, obținând astfel siropul.
Am luat vasul de pe foc și am adăugat restul de zahăr în care am încorporat și mirodeniile. În acest sirop, am omogenizat apoi 150g din făina pregătită.
Am pus făina rămasă ( 330g ), bicarbonatul și sarea într-un vas încăpător. Am adăugat compoziția din crăticioară, apoi oul ( eu am pus două ouă de prepeliță pe lângă puțin ou rămas de la niște foietaje făcute înainte ) și untul.
Am frământat bine până când obținut un aluat elastic și foarte ușor de modelat.
Din acesta am făcut 30 de biluțe ( cam 40 g fiecare ), pe care le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt. Le-am apăsat ușor pentru că ele mai cresc destul de mult în timpul coacerii.
Le-am copt în cuptorul preîncălzit, 15 minute la 170 de grade. Urmăriți turtițele, deoarece fiecare cuptor coace diferit.
În timpul în care acestea s-au copt, m-am ocupat de glazură. Am bătut albușul spumă, adăugând treptat cele 100 g de zahăr pudră. La final, am adăugat cele două linguri cu apă fierbinte.
Am pus turtele calde într-un castron cu capac, iar peste ele am turnat glazura. Am închis castronul și l-am scuturat puțin pentru a acoperi frumos turtele.
Am scos turtițele pe un grătar și le-am lăsat la aer pentru ca glazura să se usuce. Sunt minunate alături de o cană cu lapte fierbinte.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtă dulce - rețeta clasică" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|