Prajitura Albinuta

Postat de iri_love in Prajituri
15 Aug 2013 | 20081 vizualizari
Prajitura Albinuta

.....am gasit aceasta reteta pe un site de bucatarie si mi-am propus sa o fac,numai ca am intampinat diverse obstacole,pe care am sa le pastrez pentru mine si am sa va d-au reteta dupa cum am preparat-o eu cu mici modificari.....sper sa va placa!

Ingrediente

Pentru foi:

  • 8 linguri de lapte,
  • 14 linguri de zahar,
  • 14 linguri de ulei,
  • 4 oua,
  • 4 linguri miere de albine ,
  • un praf de copt si 500 -600 grame de faina(cat sa iasa un aluat nelipicios si usor de modelat).

Pentru crema :

  • un litru de lapte ,
  • 350grame de zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 10 linguri de faina,
  • un pachet de unt,
  • un borcan de gem de caise (sau la alegere) si cicolata amaruie pentru decor.

Mod de preparare

Pentru inceput vom prepara foile astfel.    

Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.  

Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare.  Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit ,dupa care se va adauga praful de copt si faina ametecandu-le bine pana se va forma un aluat moale si nelipicios.   Aluatul il vom imparti in patru parti egale din care vom coace patru foi pe fundul tapetat al unei tavi deprunghiulare.  

Se vor coace cam 10 minute la cuptor ,care a fost bine incins.  

Crema se va prepara astfel.   vom amesteca zaharul cu zaharul vanilat.  Apoi vom adauga faina iar la final vom adauga si laptele ,putin cate putin pana se incorporeaza tot.  

Se va pune la baie de aburi si vom amesteca incontinuu,pana se va ingrosa ca o budinca.  

Dupa ce s-a ingrosat se va lua de pe foc  si se va adauga untul amestecand pana se va dizolva.Crema astfel obtinuta se va lasa sa se raceasca.  

Cum foile si crema le-am pregatit vom incepe ansamblarea prajiturii asfel.    

Vom aseza pe o tavaprima foaie peste care vom pune o parte din crema ,apoi vom adauga cea de a doua foaie.   peste a doua foaie vom unge gemul de caise si vom adauga apoi cea de a treia foaie .  

Peste a treia foaie vom adauga cealalta parte de crema (lasand un pic pentru deasupra) si la final adaugam cea de a patra foaie peste care ungem un strat subtire de crema.  

Se va da la rece ,dupa care se portiona dupa preferinta si se va decora cu ciocolata amaruie.  

Este bine de servit a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinuta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Albinuta sau foi cu miere

Postat de AlinaFizesan

Desert prajitura Albinuta sau  foi cu miere

Foi : Punem la bain-marie zaharul, untul taiat bucatele, mierea, laptele, ouale si bicarbonatul. Dupa ce untul se topeste si se formeaza o compozitie cremoasa, lasam la fiert 5 minute pana...

Citeste continuarea

Prajitura albinuta (dulcinea)

Postat de lacrimioara

Prajitura albinuta (dulcinea)

Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste. Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2013, 12:02
ce-mi place!
la 15.08.2013, 12:08
Delicioasa prajiturica!
la 15.08.2013, 12:22
E delicioasa prajiturica!! si eu am intimpinat greutati cand am facut-o...
la 15.08.2013, 12:26
buna
la 15.08.2013, 12:33
Corina

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking