Prajitura albinuta umpluta

Postat de Oana in Prajituri
3 Mar 2010 | 14037 vizualizari
Prajitura albinuta umpluta

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 f faina
  • coaja rasa de o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte caldut
  • Decor:
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 200 g migdale maruntite (feliate)
  • 3 linguri frisca lichida
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 180 grade. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un castron se amesteca faina cu coaja de lamaie, sarea si o lingura de zahar. Apoi se adauga untul moale, laptele caldut si restul de zahar, se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat pana compozitia devine omogena. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 45 de minute, la loc cald (eu am pus castronul pe aragaz).

Intre timp se pregateste "decorul" si crema.

Intr-o craticioara se dau in clocot mierea, frisca lichida, untul si migdalele, se amesteca in continuu, apoi se da craticioara la rece.

Pentru crema, se da laptele in clocot, apoi se adauga praful de budinca, amestecand cu un tel si se tine pe foc un minut pana se ingroasa. Untul moale se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in budinca calda, treptat, cu o lingura, amestecand compozitia cu telul. Se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a crescut, se framanta putin, apoi se intinde o foaie pe hartia de copt, se inteapa cu furculita, se acopera tava cu prosopul de bucatarie si se mai lasa 15 minute sa creasca. Se tarna deasupra amestecul cu migdale, se intinde bine pe toata suprafata si se pune tava in cuptor, pe gratarul de sus, aproximativ 30 de minute. O sa vedeti ca incepe sa se rumeneaca usor pe margini. Eu am ridicat putin un colt si am vazut ca era usor rumenita si am scos-o din cuptor. Se lasa la racit.

Se taie prajitura in patratele, apoi fiecare patratel se sectioneaza in doua pe orizontala si se umple cu crema de vanilie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinuta umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Postat de oanapl

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2010, 17:27

Din ce in ce mai bine! Si ce floare...Cunosc expresia de la final, cand faci pozele! Superb, ce sa mai zic!
la 03.03.2010, 17:33
am ras cand am citit cum se numeste prajitura, ca ma gandeam...oare cine e umpluta? prajitura sau albinuta?...., ca haios ...,,albinute umplute,,...auzi... si nu sunt deloc obosita. in alta ordine de idei...foarte frumoasa praji, iar ca sa nu te superi pentru ce am spus, mai spal niste farfurii....asa...bonus!
la 03.03.2010, 17:42
cred ca e super buna ,cu siguranta am sa o incerc...............sa treca postu,foerte frumos
la 03.03.2010, 17:43
foarte fain ti-a iesit!
la 03.03.2010, 17:53
Multumesc, multumesc Ma bucur ca va place! Madi, de ce sa ma supar? asa se numea si in carte

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking