Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

Postat de Constelatialeu in Prajituri
14 Feb 2020 | 3961 vizualizari
Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao

Domnul Sony e dus putin la medic, sufera de blitz nedeclansabil, asa ca l-am resuscitat pe domnul Fujilica bagandu-l la incarcat. Nu-s asa multumita de ''pozoaie'' ca m-am obisnuit cu domnul Sony, dar e ok si asa, mi-am facut treaba, ca banuiam eu ca o s aiasa o prajitura delicioasa, chiar daca am trisat putin, din lipsa de timp, am folosit foi pandispan de la domnul Boromir.....

Ingrediente

  • 1 pachet foi pandispan cu cacao Boromir
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml suc visine
  • 250 g visine conservate in suc propriu
  • 10 g gelatina
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura
  • fondant alb
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema.

Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox punem galbenusurile, zaharul si sucul de la visine, asezam castronul pe baie de abur si omestecam pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam ciocolata alba si amestecam pana ce si ciocolata se topeste. Luam castronul de pe foc si adaugam gelatina hidratata, omogenizam bine si lasam sa ajunga la temperatura camerei, pentru ca timpul meu nu tinea cu mine, am accelerat racirea punand castronul in chiuveta cu apa rece si amestecand energic sa se raceasca. Apoi am incorporat amestecul in frisca.

In tava pregatita cu folie alimentara am asezat prima foaie am intins un strat generos de crema, apoi am asezat a doua foaie, iar strat de crema, foaia a treia, crema si ultima foaie, am presat un pic ultima foaie sa faca aderenta mai buna. Ultima foaie am glazurat-o cu fondant alb si ciocolata neagra. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Televizor

Postat de momo121

Desert prajitura Televizor

Pentru foi:          Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2020, 17:52
la 14.02.2020, 18:29
Buna!
la 14.02.2020, 19:04
N-am folosit niciodată foile cumpărate gata, m-au tentat, dar n-am avut curaj. Acum dacă ai spart gheața, o să le încerc și eu!
la 14.02.2020, 19:50
buna buna
la 14.02.2020, 19:51
Zmeoaico eu am mai folosit si mi se par foarte bune, mai ales ca te scot din incurcatura cand nu ai timp sa bibilesti tu foile...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking