Ingrediente
- Blat:
- 5 ouă
- 2 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 100 g vișine fără sâmburi
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 esență de vanilie
- sare
- Crema :
- 1 plic budinca de vanilie
- 600 ml lapte
- 150 g zahar
- 1 plic gelatina
- 1 esență de vanilie
- 1 plic zahar vanilinat
- Jeleu:
- 1 plic tort gelee rosu
- 250 ml apa
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Se bat ouăle cu sare și zahar. Se adaugă esența, zaharul vanilinat și 5 linguri de faina. Se pune compoziția în tava unsa cu ulei. Vișinele se amesteca cu o lingura de faina și se pun peste blat si se coace 30 de minute, la 180 grade C.
Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilinat și budinca și se fierbe pana se îngroașă. Se lasa sa se răcească putin si se adauga gelatina si esenta. Se pune peste blat si se lasa la rece o ora.
Se amesteca apa cu zaharul și plicul de tort gelee si se fierbe un minut. Se pune peste crema de vanilie și se lasă la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, vanilie si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|