Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Postat de diaconta in Prajituri
13 Sep 2018 | 4916 vizualizari
Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

In ultimele zile au fost foarte multe deserturile pregătite cu mere. Pe blog veti gasi mai multe reţete de prăjituri/plăcinte cu mere. Aveam la grădina mere foarte dulci şi aromate şi era păcat să nu profit şi să le folosesc pentru prăjituri. De multă vreme vroiam să combin umplutura de mere cu o cremă de vanilie.Dar pentru un gust desăvârşit m-am gândit să adaug şi jeleu de vişine. Rezultatul a fost o prăjitură nu prea sofisticată dar cu un gust divin.

Ingrediente

Blat pandişpan(tava de 30x20 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie

Umplutura mere:

  • 1 kg mere(curatate si fara cotor)
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de lamâie

Crema de vanilie:

  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 1 plic crema Ole vanilie
  • 250 g mascarpone

Jeleu de vişine:

  • 300 ml sirop de vişine
  • 2 linguri amidon

Am mai folosit ciocolata pentru razuit deasupra

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.

Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si  le-am pus la foc mic, amestecând din când în când.

Merele vor lasa sirop si se vor înmuia. Când au început sa se înmoaie, am amestecat cu grija sa nu le transform într-un piure, aveam nevoie sa ramâna bucati.

Când siropul a scazut, am adaugat vanilia si scortisoara, am oprit focul si am lasat umplutura sa se raceasca.

Am pregatit si siropul. Am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru pandispan, am separat albusul de galbenusul celor 5 oua.

Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei si vanilia.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar, mixând dupa fiecare.

Am încorporat usor galbenusurile în spuma de albusuri, apoi faina cernuta.

Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade C,  pentru 25 de minute.

Am lasat pandispanul sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema de vanilie, am amestecat smântâna pentru frisca cu crema Ole, am mixat, apoi am adaugat si mascarpone.

Daca vreti sa fie mai dulce, puteti sa adaugati zahar pudra. Mie mi s-a parut a fi perfecta asa.

Pentru  jeleu, am dizolvat amidonul cu putina apa rece, am adaugat siropul si l-am fiert pâna când s-a îngrosat.

Când toate au fost reci, am asamblat prajitura.

Am taiat blatul în doua.

In partea de blat care va veni deasupra, am decupat cu ajutorul unui pahar orificiile în care am pus jeleul.

Am asezat pe platou partea de pandispan nedecupata, am pus umplutura de mere si un strat de crema de vanilie. (Eu am însiropat, dar mi-am dat seama ca nu trebuia, umplutura de mere va înmuia suficient blatul).

Am însiropat si partea de pandispan decupata si am asezat-o peste crema de vanilie.

Am pus un strat de crema si deasupra blatului, având grija sa pastrez orificiile în care am pus jeleul.

Daca orificiile sunt prea adânci, puteti sa mai puneti putina crema si apoi jeleul.

Am razuit ciocolata si am pus jeleul în orificiile lasate.

Am lasat-o la frigider câteva ore.

La final m-am gandit ca ar fi fost buna mai multa umplutura de mere.

Acum depinde de preferintele fiecaruia.

S-aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2018, 20:52
Un deliciu (favorit, deja!) care, în plus, mai arată și foarte bine!
la 13.09.2018, 20:54
Multumesc pentru aprecieri Rodica Esti o draguta intotdeauna
la 13.09.2018, 21:11
Superrr! Darrrr, iar dulcegării? Vroiam ceva cu hribii, de pește numai zic Glumesc, desigur!
la 13.09.2018, 21:29
buna buna
la 13.09.2018, 21:53
Cris,ziceam sa va indulcesc dupa atata absenta )) Meniul meu in perioada asta nu e prea variat.Poate fi orice cu castraveti si rosii,deja ma apuca panica ca acusi se termina si eu inca nu m-an saturat de ele

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking