Desert prajitura cu zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Iul 2018 | 9597 vizualizari
Desert prajitura cu zmeura

E fara introducere e doar cu zmeura.....

Ingrediente

  • Blatul 1
  • 4 oua mari
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri migdale prajite si macinate
  • 2 linguri ulei
  • Blatul 2
  • 350 g albusuri
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri Creme Ole de ciocolata neagra si portocale Dr. Oetker
  • Crema 1
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de ciocolata cu alune Creme Nougat
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi de gelatina ( cca 5 g )
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 300 g zmeura
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina ( cca 5 g )
  • Decor
  • zmeura
  • drajeuri de ciocolata

Mod de preparare

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusurile batute spuma tare, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina si migdalele macinate, amestecand de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Blatul 2 : Albusurile le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat continutul celor 2 plicuri de Creme Ole si am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit. 

Eu am lasat blaturile pana a doua zi cand am facut cremele si am asamblat prajitura.

Crema 1 :Am mixat frisca lichida pana am obtinut o frisca tare, am adaugat cutia de mascarpone si crema de ciocolata. Cele doua oua cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit.

Separat am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am stors bine foile hidratate si apoi le-am adaugat in crema de oua dupa ce am tras  castronul de pe baie de aburi. Am omogenizat si apoi am turnatul totul peste frisca, mascarpone si crema de ciocolata, am mixat bine pana am obtinut o crema consistenta.

Crema 2 : Am mixat bine frisca lichida, apoi am adaugat mascarpone si zmeura.

Separat, pe baie de aburi, am pregatit ouale cu zaharul, gelatina am hidratat-o cu apa rece, am stors gelatina si am adaugata peste oua. Tot acest amestec l-am adaugat peste frisca, mascarpone si zmeura si am mixat bine.

Asamblare: Tava in care am copt blaturile am imbracat-o folie alimentara am asezat Blatul 1 si am intinss Crema 1, peste Crema 1 am pus Blatul 2, peste care am intins Crema 2. Am ornat cu zmeura si drajeuri de ciocolata si am dat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2018, 20:58
Arata foarte bine! Si daca-i cu zmeura bio...de-aia adevarata, delicioasa si parfumata, e belea prajitura
la 07.07.2018, 21:13
MAdi nu mi-ati mancat toata zmeura, mi-ati mai lasat asa ca am pus de-o prajitura...
la 08.07.2018, 20:05
Rau m-a bantuit prajitura asta! Arata de nota infinit, cum zice Lari!
la 08.07.2018, 22:19
Ce bunatate
la 09.07.2018, 05:22
Ce minunatie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking